Naturlig, Ekologisk hudvård...

Nu erbjuder vi även Frisk & skönhetsbehandlingar...

Efter att i flera år själv lidit av torr, trött hy och akne så föll det ganska naturligt för mig att vilja utbilda mig mer inom även frisk & skönhetsbehandlingar, dels för att ALLT inom friskvård intresserar mig men även för att hjälpa mig själv med min egen hy och för att kunna hjälpa andra.

Hur mår din hy?

Behandlingar som erbjuds

Min hudresa:

Från att jag blev tonåring tills jag var ca 30 år var min hud i dåligt skick, jag sökte hjälp hos olika terapeuter men kände inte att någon av alla de dyra krämer jag köpte och smörjde på funkade. Jag tvättade i stort sätt sönder min hud för att försöka bli av med "orenheter" som jag trodde det berodde på. Hyn blev värre och ännu mer torr. När jag var 25 år var min hy som värst, jag hade finnar i ansiktet, på halsen och på bröstet. Jag skämdes och försökte sminka över detta eller ha halsduk på mig.

Jag sökte vård på vårdcentralen men läkaren kallade det för "tonårsfinnar", där satt jag, 25 år och han kallade mitt problem för "tonårsfinnar". Jag blev hemskickad med en stark receptbelagd salva. Denna salva gjorde min hy värre än den var innan. Jag gav upp hoppet! Tänkte att det var genetiskt och fortsatte sminka över mina problem.

Först i 29 års åldern kom jag i kontakt med en naturkosmetisk hudterapeut som hjälpte mig att förstå att huden speglar insidan. Jag var stressad, tog inte hand om mig själv, åt dålig mat och hade inga bra sovrutiner. Det tog ett tag men genom att tänka mer holistiskt, minska ner på socker och inflammatorisk mat , öka upp antiinflammatorisk kost, började motionera, sova bättre och såg till att ge min kropp riktig näring, med tiden så blev huden sakta bättre och bättre. Jag uteslöt helt att använda produkter med massa kemikalier och levde i stort sätt med en enda produkt: Carrotoil från Rosenserien, något annat vågade jag inte ha på min hy. Idag lider jag inte på samma sätt av min hud som jag tidigare gjort, den är inte alltid i toppskick men den är långt ifrån så illa som den tidigare varit. Nu vårdar jag min hud inifrån och utifrån.

............................................................................

Vet du om att så mycket som 60% av det du lägger på din hud går direkt in i dina blodbanor och påverkar dina inre organ. Kroppen arbetar och det krävs mycket energi för kroppen att försöka göra sig av med gifter, kemiska preparat , hormonstörandeämnen och konserveringsmedel som finns i vissa produkter som vi lägger på vår hy. Tillslut ger kroppen upp och olika hudåkommor kan uppstå. Hudens skick är kroppen sätt att berätta för dig hur din kropp mår på insidan. Idag använder jag mig själv av Chokladserien och Rosenseriens produkter dessa är ekologiska och innehåller bara produkter som är naturligt rika på mineraler, vitaminer och antioxidanter.

..........................................................................

Bara det bästa är gott nog för kunden:

Jag bryr mig om dig och vår miljö, därför arbetar jag endast med de produkter jag själv använder. Vissa av produkterna kan även du som kund köpa, vid intresse se webbshopen för mer info.